Vestingcross Hulst wereldbekerwedstrijd veldrijden

De Vestingcross te Hulst - Zeeland wordt onderdeel van de wereldbekerwedstrijden veldrijden. Dat heugelijke nieuws is op 31 januari 2020 bekend gemaakt aan de vooravond van het Wereldkampioenschap veldrijden in het Zwitserse Dübendorf.

Het nieuws is door het gemeentebestuur van Hulst én het Zeeuwse provinciebestuur met groot enthousiasme ontvangen. Het feit dat de Hulster Vestingcross doorgroeit naar een wereldbekerwedstrijd is een absolute voltreffer voor de wielerprovincie Zeeland en de gemeente Hulst.

Verantwoordelijk gedeputeerde en wethouder zijn trots dat Hulst met haar historische vestingstad - na vier edities van de Vestingcross - het toneel wordt voor een wereldbekerwedstrijd. De veldrit in Hulst is een bijzonder geslaagd huwelijk. Het is keer op keer een groot sportfeest geweest, zowel voor de renners als de toeschouwers. Vanaf de eerste editie van de Vestingcross in 2017 klonk veel lof over de nieuwkomer onder de crossen. Dat succes werd mogelijk door de bijzondere locatie, geoliede organisatie en de inzet van vele fantastische vrijwilligers.

Nieuwe datum
De vierde editie van de Vestingcross staat te gebeuren op zondag 16 februari 2020. De datum waarop de wereldbekerwedstrijd in Hulst zal plaatsvinden, ligt vast op zondag 3 januari 2021.

Vijf extra wereldbekerwedstrijden
De internationale wielerunie – de UCI - wil de wereldbeker hervormen en opwaarderen. De strijd om de wereldbeker is in het veldrijden de hoogste competitie, te vergelijken met de Champions League in het voetballen. Vanaf volgend seizoen (2020-2021) worden er veertien in plaats van negen wereldbekerwedstrijden georganiseerd. Eén daarvan vindt plaats in het Zeeuws-Vlaamse Hulst en dat belooft een sensationeel sportfestijn te worden. Daar maken de Provincie Zeeland en de gemeente Hulst zich sterk voor!

#Inulst vieren we het leven en daar passen sportspektakels prima bij!