Vestingcross gaat door - vanwege status Wereldbekerwedstrijd

De Vestingcross, de Wereldbeker Cyclocross Hulst, wordt op 3 januari 2021 – ondanks de landelijke lock down – toch verreden. Dat gebeurt zonder publiek én op een alternatieve locatie, namelijk in Perkpolder. De wedstrijd kan doorgaan omdat het een internationale topsportwedstrijd is. Dit is besloten na overleg met onder meer de Veiligheidsregio Zeeland, de KNWU, het NOC*NSF en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Kijk thuis en blijf thuis
Iedereen kan genieten van de cross, maar wel vanuit huis. Kijk thuis en blijf thuis! Dat is het credo voor deze editie. Er zijn strenge coronamaatregelen van kracht. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo moet iedereen die aanwezig is op het terrein, beschikken over een negatieve COVID-testuitslag.

Toppromotie van een topgebied
Het gemeentebestuur van Hulst is blij dat de wereldbekerwedstrijd kan doorgaan. Het zorgt jaarlijks voor veel promotie. Het zet de gemeente Hulst met vette letters op de kaart. Door de – noodgedwongen – alternatieve locatie wordt dit jaar een andere deel van de gemeente in het spotlicht gezet: het deel aan de Westerscheldedijk, waar het eigenlijk het hele jaar goed toeven en recreëren is. En dat wordt in de toekomst alleen nog maar beter door de gebiedsontwikkeling Perkpolder.

Op TV
Liefhebbers kunnen de Vestingcross op de televisie bekijken. Zowel de NOS, als Sporza als Eurosport zenden de wedstrijd op 3 januari 2021 live uit.

Alleen ruimte voor professionals
In Perkpolder komen alleen de professionals aan de start, zowel heren als dames. De jeugdwedstrijden gaan niet door. Ook is er dit jaar – omwille van de coronamaatregelen – geen ruimte voor amateurs en liefhebbers. Het parcours kan door hen niet worden bereden; ook niet op de dagen voorafgaand aan de Vestingcross.