Vestingcross terug op de wallen, maar zonder publiek

De zesde editie van de Vestingcross wordt, als gevolg van de coronamaatregelen, op zondag 2 januari 2022 wel op de vestingwerken verreden maar zonder publiek. De wedstrijden zijn live te volgen via NPO1 (NOS), Eurosport en VRT1 (Sporza). De gemeente roept iedereen op het wedstrijdterrein op 2 januari te mijden.

Parcours
Het parcours van de Vestingcross loopt over de Glacisweg, Ravelijn, Brederode-bolwerk, Keldermanspoort en Molenbolwerk. Deze omgeving wordt op zondag 2 januari 2022 afgesloten als evenemententerrein, afgeschermd met hekken. De wedstrijdselecties van Nederland en België parkeren op deze locatie. Start en finish van de Vestingcross liggen aan de Glacisweg te Hulst.

Wegafsluitingen
Op zondag 2 januari 2022 is door diverse wegafsluitingen de verkeerscirculatie in de stad beperkt. Daar waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.

In  verband met de op- en afbouw van het evenement is de Glacisweg van zondag 26 december 2021 tot en met woensdag 5 januari 2022 tussen Zoutestraat en Tivoliweg afgesloten voor doorgaand verkeer, met uitzondering van het gedeelte Glacisweg 2a tot en met Glacisweg 34. Verkeer wordt omgeleid via Zandstraat, Carmelweg en Zoutestraat. Bewoners kunnen hun woning tijdens de op- en afbouw wel bereiken.

Ook de Dubbele Poort is van zondag 26 december tot en met woensdag 5 januari afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Verkeer kan in deze periode de binnenstad in- en uitrijden via de Stationsweg en Graauwse Poort.

Parkeren
Op zondag 2 januari 2022 zijn tussen 00.00 uur en 20.00 uur op diverse locaties parkeerverboden van kracht. Dit geldt onder andere voor de parkeerterreinen van het Van Ceulenplein, bij Den Dullaert, bij HVV’24 en op diverse straten rond het parcours.

Meer informatie
Meer informatie over de Vestingcross is te vinden op www.vestingcross.nl