Voorkom rioolverstoppingen

Om het COVID-19 virus buiten de deur te houden, wassen we vaak onze handen en maken grondig  schoon. Veel mensen gebruiken hiervoor vochtige schoonmaakdoekjes en spoelen die vervolgens door het toilet. Dit zorgt voor grote problemen voor in de riolering. Niet in het riool die doekjes!

Schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier dienen na gebruik in de afvalbak te worden gegooid en horen niet in het toilet. De niet- afbreekbare schoonmaakdoekjes kunnen voor verstopping van de huisriolering of de pompen in de gemeentelijke riolering zorgen. Gebruik het riool alleen waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier!

De volgende zaken horen niet in het riool thuis: (frituur)olie, vochtig toiletpapier, schoonmaakdoekjes, mondkapjes. kattenbakkorrels, luiers, kleding, verfresten of andere chemicaliën. Deze producten kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren. Bij schade moeten éxtra maatregelen genomen worden om het riool te ontstoppen of om het water te zuiveren.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Realisatie & Beheer van de gemeente Hulst, op tel. 14 0114. Daarnaast staan op www.nietinhetriool.nl praktische tips en uitleg filmpjes.

Voorkom rioolverstoppingen