WK Veldrijden 2026 in Hulst?

Hulst en de provincie Zeeland zijn officieel kandidaat om - samen met Stichting Vestingcross en de KNWU - de Wereldkampioenschappen Veldrijden in 2026 naar Zeeland te halen. Dat maakten wethouder Jean-Paul Hageman en gedeputeerde Jo-Annes de Bat op 7 juli 2021 bekend. Als alles goed gaat strijken in Perkpolder over vijf jaar de allerbeste veldrijders ter wereld neer. Aan de Westerscheldedijk maken de renners dan uit wie een jaar lang met de regenboogtrui mag rondfietsen. Dat is zeker te weten een ambitieus project!

Durven dromen
“Na de Corona-editie begin dit jaar – waar jammer genoeg geen publiek bij aanwezig kon zijn - waren de reacties héél positief. Dat deed ons dromen van meer”, zo vertelt wethouder Hageman. “De komende jaren blijven de Vestingwerken in Hulst het toneel voor Vestingcross. Maar voor het Wereldkampioenschap - waar al gauw 30.000 tot 50.000 mensen op afkomen - is Perkpolder meer geschikt. Die locatie zorgt sowieso voor spectaculaire beelden.”
“Hulst en Zeeland tonen aan de rest van de wereld. Aan de tienduizenden toeschouwers ter plaatse en de miljoenen tv-kijkers wereldwijd. Al bij al een fenomenale promotie voor Hulst en Zeeland!”, vult gedeputeerde de Bat aan.

Fietsregio
Zeeland beschikt al over een goed uitgeruste fietsinfrastructuur. Dat geldt zeker ook voor Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De weidse polders, de bossen op de grens en de Scheldedijk, het is een waar fietswalhalla.
Dit wereldkampioenschap is voor de provincie en de gemeente ook de kapstok voor een verdere uitbouw van het fietsen in het algemeen, zowel recreatief als competitief als functioneel.

Afwachten
Nu is het alleen nog nagelbijtend afwachten tot eind september 2021. Dan zijn in België de Wereldkampioenschappen Wielrennen. Dan worden meteen ook de WK’s voor de komende jaren toegewezen. Het WK 2026 is er daar één van. Spannend!

Klik hier voor het promotiefilmpje!