Waterveld voor hockeyclub Rapide

Hockeyclub MHC Rapide uit Hulst vroeg de gemeente om hulp bij het vervangen van velden. In plaats van semi-watervelden, willen zij graag watervelden aanleggen. Het college van burgemeester en wethouders wil de kosten voor het vervangen van één veld betalen.

Waarom vervangen?
In 2010 zijn de hockeyvelden aan de Wittebrugstraat in Hulst aangelegd. De vereniging verhuisde toen van haar locatie aan de Grote Kreekweg naar deze nieuwe locatie. Het nieuwe complex werd op 5 november 2010 geopend.
Hockeyvelden gaan normaal elf tot twaalf jaar mee. Daarna zijn ze aan vervanging toe. Dat is dus het geval met de velden van Rapide. In totaal heeft de vereniging twee semi-water kunstgrasvelden en een zandveld.  Daarvan wil de vereniging nu de twee semi-watervelden vervangen.
Het spelen op watervelden gaat sneller. De vereniging wil graag op haar huidige niveau blijven spelen. Daarom hopen zij in plaats van de twee semi-watervelden twee watervelden aan te kunnen leggen.

Wat kost het?
Het vervangen van een huidig semi-waterveld door een nieuw waterveld kost in totaal 345.000 euro. De vereniging ontving al eerder een bedrag van 25.000 euro van de gemeente. Daarom is nu nog 320.000 euro nodig.

Wanneer uitvoeren?
De hockeyclub wil de werken in de zomer 2023 uitvoeren.

Besluitvorming
De raadscommissie Samenleving bespreekt het voorstel op woensdag 30 november 2022. De bedoeling is dat de gemeenteraad vervolgens op donderdag 15 december 2022 een besluit neemt.