Werkbezoek Minister van Onderwijs aan Hulst

Op 23 mei 2022 bracht Minister Wiersma van Onderwijs een werkbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. Ook Hulst stond op de agenda. Onze wethouder van onderwijs Denis Steijaert vergezelde de Minister tijdens het bezoek in onze gemeente.

In Hulst bezocht de Minister het Kindcentrum Nobel, waar opvang en onderwijs aan kinderen van twee tot dertien jaar wordt verzorgd. Daar was speciale aandacht voor de Talent-ateliers. In deze ateliers worden de leerlingen wekelijks uitgedaagd specifieke talenten te ontwikkelen.
Verder kwam ook het project gratis kinderopvang in de grensregio (Heikant in onze gemeente) - en de toekomst ervan - aan de orde.

Aansluitend bezocht de Minister het Reynaertcollege. Daar sloot hij het centraal examen Duits af en sprak met een aantal leerlingen. Tijdens een rondgang door de school nam de Minister kennis van de verschillende wijzen van lesgeven.

Ook werd de Minister bijgepraat over het Transitieplan Voorgezet Onderwijs. Hierbij sloten ook de wethouders onderwijs van Terneuzen en Sluis en de gedeputeerde van de provincie Zeeland aan.
Tenslotte ondertekenden de Minister en de drie gemeenten de Gelijke Kansen Alliantie.