Werkzaamheden Kloosterzande

Gemeente Hulst laat een groot deel van de riolering in Kloosterzande vervangen. In de betreffende straten komt een gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat afvalwater en regenwaterriool apart worden afgevoerd. Bedoeling is om zoveel als mogelijk het water van wegen, trottoirs en daken in dat regenwaterriool terecht te laten komen. Al deze werkzaamheden zijn opgedeeld in vier deelgebieden. Het eerste deelgebied in de omgeving van de Emmastraat – Willem Alexanderstraat en Beatrixstraat is reeds afgerond.

In  de loop van 2021 start de gemeente Hulst met de rioolwerkzaamheden in  deelgebied twee.
Deelgebied twee bestaat uit de volgende straten: Marijkeplein, gedeelte even nummers, Tulpstraat, Margrietstraat, J.F. Kennedysingel, vanaf Tulpstraat tot Pastoor Smuldersstraat, Pastoor Smuldersstraat vanaf J.F. Kennedysingel tot Groenendijk, Pastoor Versterplein, Antoniusstraat en Kerklaan.

Fasegewijs
Voordat daadwerkelijk met de rioolwerkzaamheden wordt gestart worden eerst ter plaatse de kabels en leidingen vernieuwd. DNWG heeft deelgebied twee opgesplitst in vier fasen te weten:

Fase 1 =     J.F. Kennedysingel, vanaf Tulpstraat tot Pastoor Smuldersstraat (reeds gestart)
Fase 2 =     Pastoor Versterplein, Kerklaan en Antoniusstraat.
Fase 3 =    Tulpstraat.
Fase 4 =     Margrietstraat en Marijkeplein, gedeelte even nummers.

Wegafsluiting
In verband met de werkzaamheden wordt op maandag 5 oktober 2020 de Groenendijk te Kloosterzande ter hoogte van huisnummer 55 afgesloten voor het doorgaande verkeer. Ter plaatse moeten de kabels en leidingen oversteken vanuit de Pastoor Smuldersstraat richting Pastoor Versterplein.
Naar verwachting is dit afgerond omstreeks vrijdag 9 oktober 2020. Tijdens deze werkzaamheden is het kruispunt Groenendijk / Pastoor Smuldersstraat / Pastoor Versterplein bereikbaar vanaf de Cloosterstraat.

Aansluitend op deze werkzaamheden gaat fase twee van start. Dit betreft Pastoor Versterplein, Kerklaan en Antoniusstraat. Deze werkzaamheden starten omstreeks dinsdag 13 oktober 2020 en worden eind december 2020 afgerond.

Planning
Het streven is om de kabels en leidingwerken in het voorjaar van 2021 af te ronden. Uiteraard kunnen de weersomstandigheden een rol spelen.