Wie collecteert er?

Wilt u weten wie er wanneer collecteert in de gemeente Hulst? Kijk dan op het landelijke collecterooster van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF): www.cbf.nl

Het CBF is de toezichthouder voor goede doelen in Nederland. Op het collecterooster staan uitsluitend professionele, betrouwbare en transparante sectoren voor goede doelen waar donateurs gerust aan kunnen geven. Naast de landelijke collecten vindt u er ook de collecten waarvoor door de gemeente Hulst een vergunning is gegeven. Ook kunt u ook zien aan welke bedrijven de gemeente een vergunning heeft verleend voor het werven van donateurs. De donateurswerving gebeurt doorgaans in winkelstraten, maar kan ook huis-aan-huis zijn.

Het komt voor dat malafide collectanten aan de slag zijn. Vraag daarom altijd naar de vergunning of legitimatie. Bij twijfels over de goede bedoelingen van een collectant wordt u aangeraden dit te melden bij de gemeente Hulst op tel. 14 0114 en het CBF.

Meer informatie: www.cbf.nl/collecterooster/