Wilde bloemen voor biodiversiteit

Dit voorjaar zijn op circa twaalf plaatsen in de gemeente Hulst gemengde bloemzaden gezaaid. Die bloemen staan er nu vrolijk bij en dragen tegelijkertijd op positieve wijze bij aan de biodiversiteit.

De bloemen zijn te zien in Sint Jansteen bij de verkeerslichten aan de N290 en in de Wilhelminastraat. In Kloosterzande zijn er bloemen gezaaid aan de Hulsterweg en het Hof te Zande. Ook in Hulst zijn deze bloemen te zien; onder andere in Groote Kreek, aan de Glacisweg en de Liniedijk, in het stadspark, aan verkeerlichten aan de N290 (Oude Zoutdijk) en bij de begraafplaats.

Aanleiding
in 2018 ondertekende de gemeente Hulst de Nationale bijenstrategie. Daarmee stemde de gemeente onder andere in om het bestuiven van bloemen te bevorderen. Door de biodiversiteit te vergroten, wordt daaraan een bijdrage geleverd. Eén van de acties om dat te bereiken, is het zaaien van inheemse bloemenmengsels op meerdere plaatsen.