ZLTO bezorgde landbouwvisie op bordes stadhuis

Hun landbouwvisie onder de aandacht van het gemeentebestuur van Hulst brengen. Dát was de missie van ZLTO – afdeling Hulst. Dat is ze aardig goed gelukt. Op woensdag 17 februari 2021 brachten zij de visie – ingepakt als fraai cadeau – naar het stadhuis. Het pakket werd gebracht door een tractor met voorlader. Wethouder Gino Depauw nam de visie in ontvangst.

De ZLTO behartigt de belangen van boeren en tuinders. De afdeling Hulst telt zo’n 200 leden.
In de landbouwvisie geeft de ZLTO haar ideeën en zienswijze over de ontwikkelingsruimte voor de landbouw. Verder gaat de visie in op de thema’s water, landschap, bodem, personeel en energie. De ZLTO hoopt dat de gemeente de inzichten gebruikt bij de totstandkoming van de Omgevingsvisie.

Het college van burgemeester en wethouders van Hulst dankt de ZLTO – afdeling Hulst voor haar inzet voor de akkerbouwers, veehouders en tuinders in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Zij gaat de visie uitvoerig bestuderen.