Zeeuws-Vlaamse gemeenten sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

De gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen werken vanaf nu samen met Meld Misdaad Anoniem (M.). Afspraak is dat Meld Misdaad Anoniem de gemeenten binnengekomen relevante (anonieme) signalen over criminaliteit en fraude rechtstreeks doorstuurt. Dit versterkt de informatiepositie van de gemeenten en helpt bij de aanpak van (ondermijnende) criminaliteit. Ze tekenen maandag 27 september de samenwerkingsovereenkomst.

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijk meldpunt en geen onderdeel van de politie. Bij het meldpunt komen meldingen binnen over o.a. hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. De relevante meldingen zet Meld Misdaad Anoniem (M.) door aan de gemeenten.

Hoe werkt melden via M.?
Wil je anoniem een melding doen? Meld Misdaad Anoniem (M.) is zeven dagen per week bereikbaar via tel. 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 online melden via de website www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.