Zwerfafvalheld Kloosterzande in het zonnetje

Zaterdag 20 maart 2021 was het Landelijke Opschoondag. Trots Op Ons Schoon Zeeland (TooSZ) wilde graag op deze dag mensen in het zonnetje zetten die zich inzetten voor het opruimen van zwerfafval. TooSZ is een project van Schoon Zeeland. De missie van Schoon Zeeland is het voorkomen en terugdringen van zwerfafval, met blijvende effecten op de lange termijn op natuur en milieu.

Via social media en het Zeeuws Vlaams Advertentieblad zijn Zeeuws-Vlamingen gevraagd hun afval- en opruimheld te nomineren. Wie zorgt er voor dat er in uw buurt geen zwerfafval meer op de straten ligt?

Zwerfafvalheld in Kloosterzande
In de gemeente Hulst leeft het opruimen van zwerfafval enorm. De heer Ted van der Zanden uit Kloosterzande is meerdere keren genomineerd. Al jaren zamelt hij zwerfafval in. Eerst tijdens zijn lange wandelingen. Het was echter soms zoveel dat hij besloot er apart voor op pad te gaan met de fiets. Praktisch elke week stapt hij op de fiets en rijdt hij verschillende routes. Een echte zwerfafvalheld!

Wethouder Gino Depauw verraste de heer van der Zanden op 20 maart 2021 met een onverwacht bezoek. Tijdens dit bezoek heeft de wethouder hem als blijk van waardering een pin met de tekst ‘Trots op ons Schoon Zeeland’ en een afvalgrijper overhandigd.