energiebesparing centraal bij wijkraad Hulst-Zuid

Op dinsdag 7 februari 2023 is er een bijeenkomst van wijkraad Hulst Zuid. Tijdens deze bijeenkomst staat het besparen van energie centraal. Alle inwoners van de wijk zijn welkom. De bijeenkomst is in Hotel Hulst en begint om 19.30 uur.

Als eerste aan de beurt
Energie besparen in woningen, dat kan! En dat pakken we aan in onze gemeente. Dat doen we per wijk/dorp. De start is gemaakt. Dat deden we in december in wijk Hulst Zuid. In deze wijk zijn 146 woningen met het energielabel E, F of G. Die ontvingen een brief. In deze brief nodigden wij hen uit om gebruik te maken van gratis advies en installatie van energiebesparende producten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan radiatorfolie, tochtstrippen en isolatie van leidingen. Eigenaren betalen niet voor de adviezen, werkzaamheden en materialen. Zonder kosten te maken verbruiken inwoners straks dus minder energie.

Hoe het is verlopen  
Stefan Fassaert (gemeente Hulst) vertelt op 7 februari hoe het project tot dusver is verlopen. Pieter Kolen (Energiebank Hulst) deelt de opgedane ervaringen. Woningeigenaren kunnen er hun ervaringen delen. Ook vragen we hen wat nodig is voor de volgende (isolatie)stap. Verder zijn er deze avond ook tips over het besparen van energie en informatie over de isolatiemogelijkheden van woningen, subsidies, regelingen en ondersteuning.

Samenwerking
We werken in dit project samen met de wijk/dorpsraden, Energiebank Hulst en Isolatieteam Zeeland. Wijkraad Hulst Zuid was de eerste wijkraad waarmee we aan de slag gingen. Zij zijn enthousiast. In deze wijk willen we ervaring opdoen om de komende jaren ook in andere wijken en dorpen samen aan de slag te gaan.