Binnenstad Hulst niet bereikbaar via Stationsweg

In Hulst krijgt de kruising Van der Maelstedeweg/Stationsweg/Absdaalseweg – in de volksmond het ‘Scharnier’ genoemd - een andere inrichting. Ook een deel van het omliggende gebied richten we opnieuw in. Doel is om het veiliger te maken en de verkeersstromen beter te laten verlopen. Op 9 april ging het werk van start. Maandag 17 juni begint fase 4. Vanaf die dag is de binnenstad van Hulst tijdelijk niet bereikbaar via de Stationsweg.

Welke fasen zijn er?
De werkzaamheden voeren we in vijf delen uit:
Deel 1: Parking naast restaurant Oud Hulst, aan het Stationsplein.
Deel 2: Absdaalseweg, deel tussen Van der Maelstedeweg en Havenfort (ter hoogte van restaurant Napoleon).
Deel 3: Absdaalseweg, deel tussen Havenfort en Absdaalseweg tot aan de inrit De Statie.
Deel 4: Van der Maelstedeweg / Stationsweg, deel tussen Zoetevaart en Stationsweg 15 (Pearl).
Deel 5: Stationsplein, deel tussen Havenfort en Stationsplein 13 (Aldi).

Deel 1 en 2 zijn klaar.

Wat gebeurt er nu?
Op dit moment werken we in fase 3. Dat is het deel tussen het Havenfort en de Absdaalseweg tot aan de inrit De Statie. De inrit naar De Statie (Action) is toegankelijk. Deze fase is klaar op vrijdag 21 juni.

Wat volgt nog?
Op maandag 17 juni starten we met fase 4. Dat is de Van der Maelstedeweg / Stationsweg; het deel tussen Zoetevaart en Stationsweg 15 (Pearl). Deze fase duurt tot en met maandag 8 juli 2024. Dat is inclusief de asfaltering.

Waar is er verkeershinder?
De weggedeelten van fasen 2 en 3 zijn nu afgesloten voor het verkeer. Dat duurt tot en met vrijdag 21 juni.
Het weggedeelte van fase 4 is afgesloten van 17 juni tot en met 8 juli 2024. Er is dan via de Stationsweg geen verkeer mogelijk richting de binnenstad en omgekeerd. Voor auto’s is de binnenstad in deze periode bereikbaar via de Dubbele Poort en de Graauwse Poort. Voor fietsers is de Traverse toegankelijk.

Vrachtwagens kunnen niet door de Dubbele Poort en de Graauwse Poort. Daarom is er voor hen een aparte omleiding. Deze omleiding loopt via het voormalige Rabobankterrein en Stationsweg. Deze route is enkel voor vrachtverkeer!

Na fase 4 volgt fase 5 nog. Informatie over deze fasen volgt later.
We hopen het volledige werk eind juli 2024 af te ronden.