Blauwalg in Binnenvest en de Nieuwe Bierkaai

In het water van de Binnenvest en De Nieuwe Bierkaai in Hulst is blauwalg geconstateerd. Waterschap Scheldestromen en de gemeente Hulst adviseren om niet te zwemmen (ook honden niet) en niet te vissen. Ter plaatste staan waarschuwingsborden.

Contact met oppervlaktewater waarin de blauwalgen voorkomen, kan leiden tot huidirritatie, zoals jeuk en rode vlekken. Als mensen of dieren het water via de mond binnen krijgen, kan het maag- en darmklachten veroorzaken. De gevoeligheid bij mensen is zeer verschillend. Mensen die toch in contact komen met water dat blauwalgen bevat, adviseren we een normale hygiëne toe te passen, zoals handen wassen en/of douchen.

Overlast
Het water stinkt en ziet er vies uit. Het water ziet eruit als groene soep en er is blauw schuim te zien. Met name de stank kan voor overlast zorgen. De vorming van blauwalg is vaak een gevolg van het warme weer. Ook in andere sloten en vijvers kan de waterkwaliteit verslechteren. Het waterschap adviseert: “Gebruik ogen en neus, voordat u in contact komt met oppervlaktewater.”

Vragen over blauwalg?
Voor vragen kunt u terecht bij waterschap Scheldestromen, op telefoonnummer 088-2461000.