Coronamaatregelen in België

In België zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Er zijn nieuwe richtlijnen van kracht. Als u naar België gaat, vergewis u dan van deze nieuwe regels.
Ook per gemeente kunnen er extra aanvullende maatregelen van kracht zijn. Zo is bijvoorbeeld in onze buurgemeente Sint-Gillis-Waas sinds 29 juli 2020 verplicht altijd een mondmasker bij te hebben.

Antwerpen code oranje
De provincie Antwerpen is door de Nederlandse overheid als code oranje gebied aangeduid. Dat betekent dat deze regio zoveel als mogelijk moet worden gemeden. Ga enkel naar Antwerpen als het strikt noodzakelijk is. Gaat u toch naar Antwerpen, dan geldt het advies om na terugkomst in Nederland twee weken in thuisquarantaine te gaan. Dit geldt niet voor grensarbeiders, zorgprofessionals en bijvoorbeeld mensen in de transportsector. U kunt wel via Antwerpen rijden; doch stop niet onderweg, ook niet om te tanken.
Hou in de gaten dat er in Antwerpen een avondklok van kracht is. Vanaf 23.30 uur tot 06.00 uur mag men niet buiten, mits enkele uitzonderingen.