Dodenherdenking 4 mei 2021

Ieder jaar staan we tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het dan in heel Nederland twee minuten stil. De 4-mei-toespraak van Burgemeester Jan-Frans Mulder van dit jaar kunt u hier bekijken.

Bloemlegging bij monumenten & graven:
In de gemeente Hulst zijn in de loop van 4 mei 2021 bloemen gelegd op de gebruikelijke plaatsen. Op Graauw heeft wethouder René Ruissen dat bij het monument van de oorlogsslachtoffers op de begraafplaats gedaan. Op Kloosterzande legde wethouder Gino Depauw de bloemen bij het monument op het Hof te Zandeplein. Wethouder Adri Totté was op Heikant om daar bloemen te leggen bij het monument naast de kerk. Tenslotte was het burgemeester Jan-Frans Mulder die de kranslegging deed bij het monument van de Gevallen Krijger aan de Glacisweg in Hulst.

Verder zijn op 4 mei 2021 bloemen gelegd bij de oorlogsgraven op de begraafplaats in Kloosterzande en bij de plaquettes in het stadhuis.

Gedicht Willem de Geus:
De Stadsdichter van Hulst, Willem de Geus, schreef speciaal voor Dodenherdenking 2021 het gedicht “Aan wie denk jij?”.  Hij draagt het hier persoonlijk aan u voor.