Geen Belgendag in Hulst

Zaterdag 15 augustus 2020 is géén Belgendag in Hulst. Ook het besluit om die dag gratis te kunnen parkeren in de Hulster binnenstad, is ingetrokken. Het is in Hulst – net als op veel andere plaatsen in Zeeland – al druk genoeg.

De afgelopen week gaan de coronacijfers weer de verkeerde kant uit. De Belgische provincie Antwerpen is ondertussen door de Nederlandse overheid als code oranje regio aangeduid. De gouverneur van deze provincie roept haar inwoners uitdrukkelijk op om geen onnodige verplaatsingen te maken buiten de regio en zoveel mogelijk thuis te blijven. Hulst vindt het daarnaast wenselijk  haar meest Vlaamse stad tijdelijk uit de etalage te halen. Alle promotieactiviteiten zijn opgeschort.

Het is van belang dat bezoekers de maatregelen in het land dat ze bezoeken kennen, en ook naleven. Om die reden wordt ook door Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) extra ingezet op communicatie om bezoekers te informeren over en attenderen op de regels die in Zeeland gelden.

Houd u aan de maatregelen in het land waar u bent! En houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plaatsen. Dat zijn de belangrijkste regels. Coronacoaches gaan bezoekers aan de stad attenderen op de richtlijnen en daar waar nodig bezoekers aanspreken. Wanneer geen gehoor wordt gegeven aan hun aanwijzingen, worden de BOA’s ingeseind.