Gemeente Hulst moedigt inwoners aan tot isoleren

“Uw huis isoleren, zorgt voor lagere energiekosten, de waarde van uw huis stijgt en u draagt bij aan een beter milieu.” Dat horen we vaak. Maar is dat ook zo? Dat is zeker zo! Daarom gaat de gemeente Hulst in actie. Inwoners worden aangemoedigd om hun woning zo goed mogelijk te isoleren.
Deze week verstuurt de gemeente circa 10.000 brieven met daarin informatie over isoleren. Omdat het bouwjaar van een woning veel zegt over de isolatiewaarde, krijgt ieder bouwperiode  een andere brief. Dat begint bij de oudste monumentale woningen en eindigt bij de woningen uit 2018. De woningen die gebouwd zijn na 2018, zijn al zeer goed geïsoleerd.

Slecht / goed geïsoleerde woningen
In een slecht geïsoleerde woning verdwijnt 30% van de warmte via het dak. Via de muren gaat daarnaast nog zo’n 20% van de energie verloren en via de vloer 10%. Door te isoleren besparen we energie en nemen de energiekosten af. Door een hoger energielabel stijgt de waarde van de woning. Isoleren geeft dus voordelen voor het milieu én de portemonnee.

Advies per woning
Welk soort isolatie het meest geschikt is, hangt onder meer af van het bouwjaar van de woning. In de brieven die deze week de deur uit gaan, staat het bouwjaar en energielabel van de woning. De eigenaar vindt in de brief informatie over mogelijke en realistische maatregelen die bijdragen aan het verduurzamen van zijn/haar woning. Er wordt een advies gegeven. Ook staan in de brief welke subsidiemogelijkheden er zijn.

Voucher van 87 euro
Met een voucher van 87 euro kunnen inwoners onder andere korting krijgen op:
- het zuinig inregelen van uw centrale verwarming
- het laten uitvoeren van een persoonlijk woningadvies of monumentenpaspoorten
- het uitvoeren van warmtescans
Meer informatie over deze voucher staat op www.DuurzaamBouwloket.nl . Dat is het onafhankelijke energieloket van de gemeente Hulst.

Geen brief?
Alle eigenaren van particuliere woningen die gebouwd zijn voor 2019 ontvangen een brief. Eigenaren van een particuliere woning die gebouwd zijn tot en met 2018 die geen brief hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met de gemeente Hulst via tel. 14 0114.