Gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Op die dag kiezen de kiesgerechtigde inwoners van Hulst de 21 leden van de Hulster gemeenteraad. Zij staan de komende vier jaar Hulst aan het roer en gaan Hulst besturen.

De stembureaus zijn op 21 maart 2018 open van 7.30 tot 21.00 uur. In totaal zijn er vijftien stembureaus in de gemeente Hulst. U kunt zelf kiezen in welk stembureau u uw stem uitbrengt. In de dorpskernen is er in het dorpshuis een stembureau. Hulst telt vier stembureaus: het stadhuis, De Blaauwe Hoeve, het Reynaertcollege (Gildenstraat) en Den Dullaert.De stempassen vallen uiterlijk 7 maart 2018 in de brievenbus. De stempas toont aan dat u kiesgerechtigd bent om te stemmen. In de gemeente Hulst zijn er voor de gemeenteraadsverkiezingen in totaal 22.748 kiesgerechtigden.
Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Vergeet ook uw identiteitsbewijs niet (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs), want zonder mag u niet stemmen.

U kunt op 21 maart 2018 kiezen uit tien politieke partijen. Deze partijen hebben in totaal 178 kandidaten naar voren geschoven. 

Als inwoner heeft u ongetwijfeld een mening over wat belangrijk is voor onze gemeente en het leven hier in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Bent u stemgerechtigd? Laat uw stem dan horen op 21 maart!

Meer informatie over de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Referendum
Naast de gemeenteraadsverkiezingen wordt er op 21 maart 2018 ook nog een referendum gehouden in Nederland, dus ook in Hulst. Meer informatie over het referendum.