Grote Bagijnestraat afgesloten ivm rioolwerk

Diverse straten in het noordoostelijk deel van de binnenstad krijgen een nieuwe riolering. Na de rioolwerken worden de straten opnieuw ingericht. Het gaat om de Lange Nieuwstraat, Houtmarkt, Kleine Bagijnestraat, Schuttershof, Kreupelstraat, Tuinstraat en Bagijnesteeg. Het hele project duurt naar verwachting tot midden april 2022.

Fase 1
De aannemer is op dit moment bezig met fase 1 van de werkzaamheden. Fase één is het vervangen van de riolering in het Schuttershof, de Graauwse Poort en de Bagijnesteeg. Deze fase is bijna klaar. Op maandag 11 oktober 2021 starten de werken op de kruising Grote Bagijnestraat / Schuttershof / Nieuweweg.

Fase 2
Op maandag 18 oktober 2021 gaat fase 2 van start. Deze werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de verharding en het vervangen van de riolering in de Kleine Bagijnestraat, tussen de Graauwse Poort en de Kreupelstraat. Tegelijkertijd worden in het Schuttershof en Graauwse Poort de nieuwe trottoirs aangebracht en de rijbaan van een tijdelijke bestrating voorzien.
De verwachting is dat midden november 2021 het verkeer weer via de Graauwse Poort en het Schuttershof de binnenstad in en uit kan over tijdelijke bestrating.

Wegafsluitingen
Sinds maandag 4 oktober 2021 zijn afgesloten: Schuttershof, Graauwse Poort, Bagijnesteeg en Kleine Bagijnestraat (tussen Graauwse Poort en Kreupelstraat).
Tot en met dinsdag 19 oktober 2021 is de Grote Bagijnestraat afgesloten.

Bereikbaarheid
Alle panden in het projectgebied blijven tijdens de werken bereikbaar via het trottoir of via bijvoorbeeld loopplanken.
Het verkeer in de binnenstad wordt omgeleid.
Bestemmingsverkeer voor de Grote Bagijnestraat kan terecht via de Kreupelstraat.