Havenfort en Traverse in nieuwe stijl

Het Havenfort en de Traverse in Hulst vernieuwen we tussen 13 maart en 1 juni. Het Havenfort krijgt een nieuwe indeling. De Traverse maken we breder.

Waar gaan we werken?
De werkzaamheden voeren we uit aan de Traverse en het Havenfort.

Wat gaan we doen?
Op het Havenfort gaan we de parking voor gewone auto’s scheiden van de locatie voor campers. De campers komen na de brug aan de linkerzijde, de auto’s komen rechts. Door deze te scheiden wordt het overzichtelijker. Ook richten we ze verschillend in.
Er komen twaalf camperplaatsen. Deze plaatsen maken we groter dan dat ze nu zijn. Ook komen er voorzieningen voor het lozen van afvalwater en een watertappunt.

Traverse wordt fietsvoetverbinding
De Traverse – tussen de Stationsweg en het Havenfort – gaan we breder maken. We verbreden de verbinding tot ongeveer 4,5 meter breed. Naast voetgangers kunnen dan ook fietsers gebruik maken van de Traverse.

Groene zone
Tussen de parking en de Traverse verschijnt een nieuwe groene zone met bomen. Daardoor loopt het stadspark als het ware het gebied in. De bomen leiden de bezoekers ook langs de Traverse richting de binnenstad. Tussen de Traverse en de Binnenvest komen geen bomen. Die zouden het zicht op de vesting weg nemen. En dat willen we natuurlijk niet. Bezoekers kunnen hier direct zien hoe mooi onze vestingwerken zijn. Langs de Traverse en op de parking komt nieuwe openbare verlichting. Ook plaatsen we bankjes.

Wanneer gaan we dat doen?
We voeren de werken uit in de periode van maandag 13 maart t/m donderdag 1 juni.

Is er verkeershinder?
Vanaf 13 maart t/m 1 juni is het hele gebied afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor voetgangers vanaf winkelcentrum Stationsplein naar de binnenstad wordt er een omleiding ingesteld via het Stationsplein - Havenkaai – Stationsweg. Fietsers mogen deze omleiding ook volgen mits ze afstappen. De panden aan de Traverse blijven wel altijd te voet bereikbaar. Ofwel via de zijde van het Stationsplein of via het Havenfort. Tijdens de werkzaamheden is het park geen doorgaande weg voor fietsers en voetgangers in verband met de veiligheid.

 

Een impressie hoe het eruit komt te zien.

Havenfort Traverse Impressie