Helft openbare verlichting in Hulst energiezuinig

Ook dit jaar gaan we verder met het vernieuwen van de openbare verlichting. De oude straatverlichting in delen van Lamswaarde, Sint Jansteen en de Dullaertwijk in Hulst gaan we vervangen. Daar komt nieuwe, energiezuinige ledverlichting. Daarmee is eind dit jaar iets meer dan de helft van de openbare verlichting in onze gemeente energiezuinig.

562 lichtmasten vernieuwd
In de wijk Den Dullaert vervangen we in totaal 123 lichtmasten volledig. In Lamswaarde nemen we 107 masten onderhanden. Daarvan vervangen we er 10 volledig. Bij 97 vervangen we enkel het bovenste stuk door een nieuw energiezuinig exemplaar. In Sint Jansteen vervangen we 84 lichtmasten volledig. Bij 248 vernieuwen we enkel het bovenstuk.
De vernieuwde lichtmasten blijven allemaal de hele nacht branden. Dat kan omdat de masten heel erg energiezuinig zijn. Wel dimmen we het licht tijdens de nachturen.

Werkzaamheden
Het werk gaat in verschillende fasen. We hopen de klus in het najaar 2023 klaar te hebben.
Tijdens de werkzaamheden is er mogelijk enige hinder. Het is niet nodig om de straat af te sluiten voor het verkeer. Wel is er in bepaalde straten tijdelijk een korte stroomonderbreking tijdens de werken. Als dit aan de orde is, informeert DNWG de omwonenden.

Steeds energiezuiniger
Momenteel is in de gemeente Hulst zo’n 43% van alle openbare verlichting voorzien van LED. Doel is om dat tegen het eind van 2023 te verhogen naar zo’n 52%.