Hulde aan 8 levensredders

Op woensdag 9 september 2020 stonden acht levensredders in het zonnetje. Dat gebeurde in Den Dullaert in Hulst. Burgemeester Jan-Frans Mulder bracht hen hulde voor de levensreddende handelingen die zij hebben verricht.

Jaarlijks worden in ons land vele mensen gered door het tijdig ingrijpen van een ander. Dit doordat ze bijvoorbeeld direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt of doordat ze een persoon uit een brandend huis of uit water halen. Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een ander redden. Het gemeentebestuur hecht er grote waarde aan deze personen een blijk van waardering te geven voor deze levensbelangrijke daden.

De acht personen die in het zonnetje werden gezet, waren:
1. Dennie Knol uit Sint Jansteen
2. Ingrid Braem - Lambert uit Hulst
3. Sanne van Dijk uit Hulst
4. Monique Bauwens – van Hooije uit Heikant
5. Davy de Bakker uit Vogelwaarde
6. Darlien de Bakker – Verbrugge uit Vogelwaarde
7. Theo Verbunt uit Vogelwaarde
8. Elly Verbunt – van Goethem uit Vogelwaarde

Zij werden aangemeld na een oproep van de gemeente.