Kansrijke start Zeeuws-Vlaanderen

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven. Daarom is er het landelijk project ‘Kansrijke Start’. In Zeeuws-Vlaanderen zijn we ook met dit project aan de slag. Op donderdag 30 maart 2023 is er een netwerkbijeenkomst in Den Dullaert in Hulst.

De eerste duizend dagen
De eerste duizend dagen zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Zestien procent van de kinderen in Nederland hebben een valse start bij de geboorte. Daardoor krijgen zij later vaker fysieke en psychische problemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook komen ze vaker in aanraking met jeugdhulp.
Kansrijke Start is een landelijk programma gericht op de eerste duizend dagen van een kind.

Samenwerken
In Zeeuws-Vlaanderen werken we in het project samen met verschillende partners. Dat zijn de gemeenten, stichting Hulst voor Elkaar, aan-z Terneuzen en Porthos Sluis, de GGD, Provinciale Kraamzorg en ZorgSaam.
Samen zetten deze partijen zich in om elk kind in Zeeuws-Vlaanderen een goede start te geven. We onderzoeken tegen welke hobbels ouders aan lopen. Samen kijken we hoe we deze ouders op weg kunnen helpen.

Netwerkbijeenkomst
Bent u als vrijwilliger of professional betrokken bij de eerste duizend dagen van een kind? Dan is de bijeenkomst op donderdag 30 maart 2023 iets voor u. Tijdens deze middag laten we u kennis maken met het project. Ook hopen we zo de samenwerking in dit project te versterken. U bent welkom op 30 maart in Den Dullaert in Hulst vanaf 13.30 uur. Om 16.00 uur ronden we af.
Aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen naar info@gemeentehulst.nl – ter attentie van mevrouw Joyce Kramer (uiterlijk 5 maart 2023).