Martijn Broekaart wint Cultuurprijs Hulst

Cabaretier Martijn Broekaart wint de Cultuurprijs 2022. Dat maakt wethouder van Cultuur, Luc Mangnus op 19 november 2022 bekend tijdens de cultuuravond in Den Dullaert in Hulst.

Genomineerden
De Hulster Cultuurprijs is een publieksprijs. Iedereen kon in de eerste helft van november zijn/haar stem uitbrengen. Er waren in totaal zestien personen/verenigingen/stichtingen genomineerd.

De winnaar
In totaal werden 1.768 stemmen uitgebracht. Martijn Broekaart kreeg de meeste stemmen, namelijk 321. Deze cabaretier werd geboren in Graauw. In 2014 studeerde Martijn af aan de Frank’ Sanders Akademie voor musicaltheater in Amsterdam. Hij ontwikkelde zich sindsdien als presentator en entertainer en speelt regelmatig zelfgeproduceerde cabaret voorstellingen in Zeeland. Dit najaar
was zijn cabaretvoorstelling Élan te zien in Hulst en Terneuzen.

Cultuurbijeenkomst
Op zaterdag 19 november 2022 organiseerden we een avondje cultuur in Hulst. Tijdens deze avond stonden een aantal inspiratievolle sprekers en presentaties op het programma. Cultuur & Technologie was het centrale thema. De bekendmaking van de winnaar van de Cultuurprijs vond deze avond plaats.