Noodfonds voor hoge energiekosten

De gemeenteraad besloot op 10 november 2022 dat er een noodfonds regeling voor hoge energiekosten komt. De gemeente helpt daarmee inwoners die door hoge energielasten echt in de problemen zijn gekomen. Denk aan mensen die door de hoge energierekening nu onvoldoende geld hebben voor eten of de huur. Op dit moment bereiden we het noodfonds voor.

Wie komt in aanmerking?
We stemmen de ondersteuning op uw situatie af. Om een juiste inschatting te maken en u zo goed mogelijk te helpen, zijn er een aantal voorwaarden/regels. U zult bijvoorbeeld bij een aanvraag moeten aangeven wat uw inkomsten en uitgaven zijn. En hoeveel spaargeld u heeft. We kijken ook of u alle minimaregelingen en toeslagen aanvroeg. Daarnaast kunnen ook andere organisaties een bijdrage leveren, zoals energiecoaches en schuldhulpmaatjes.
Ondersteuning op maat, waarbij inwoners op korte en lange termijn worden geholpen: dat is waar het noodfonds voor staat.

Hoe vraagt u het aan?
Er komt een apart aanvraagformulier voor deze regeling. Zodra u kunt aanvragen, laten we dit weten. Hou daarvoor onze website, sociale media en de informatiepagina’s in het Zeeuws Vlaams Advertentieblad in de gaten.

Dringend hulp?
Inwoners die nu dringend hulp nodig hebben, kunnen zich melden bij één van de lokale organisaties zoals Stichting Hulst voor Elkaar, Schuldhulpmaatje of bij ons.
Anonieme en digitale ondersteuning is te vinden bij Geldfit. Kijk hiervoor op www.geldfit.nl of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0800 8115.

Energietoeslag al aangevraagd?
U kunt nog steeds een energietoeslag aanvragen. Voor dit jaar kan dat tot en met 31 december 2022. Kijk voor meer informatie op www.gemeentehulst.nl.

Wist u dat er in onze gemeente energiecoaches voor u klaar staan? Zij geven voorlichting en coaching voor energiebesparing. Kijk voor meer informatie op www.energiebankhulst.nl. Daar kunt u een afspraak maken.