Proefproject hondenspeelweides

Een proefproject hondenspeelweides is van start. Stem mee over de definitieve locaties door het invullen van de enquête.

In onze gemeente wonen zo’n 3.000 honden. Maar lang niet al die honden hebben een lekkere grote tuin waar ze vrijuit kunnen lopen. Daarom gaan we kijken waar we in onze gemeente speelweiden voor honden kunnen realiseren.

Wat zijn speelweiden voor honden?
Dat zijn omheinde veldjes waar honden los kunnen rond lopen. Hondenbaasjes kunnen elkaar daar ook ontmoeten. Het opruimen van hondenpoep is op deze veldjes verplicht. Het kan zo zijn dat er op de speelweide ook speeltuigen voor de honden zijn. Denk maar aan bijvoorbeeld een toestel om een behendigheidsspel te doen.

Waar komen de speelweiden voor honden?
Het idee is om als proef op drie plaatsen in de gemeente een speelweide te realiseren. Maar voordat we de plaatsen voor deze hondenspeelweides definitief gaan vaststellen, doen we eerst een enquête om inspiratie en informatie te halen bij onze inwoners. De enquête is in te vullen tot en met 25 november 2022.

Wat zijn de regels die gelden voor honden?
Binnen de bebouwde kom is een hond altijd aangelijnd. Dit met uitzondering van de speelweiden voor honden. De eigenaar of begeleider van de hond ruimt de hondenpoep altijd op. Het is verplicht een hondenpoepzakje bij te hebben als u op pad bent met een hond. Honden zijn niet welkom in speeltuinen, speelveldjes en zandbakken voor kinderen en op begraafplaatsen en in bloemperken van de gemeente.

Meedoen met de enquête kan via https://forms.gle/rgtJPZ7ND4Cs7yU17