Samen sportief tegen corona

In de gemeente Hulst wordt – dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen – alweer door behoorlijk wat mensen in clubverband gesport. Verenigingen die terug aan de slag willen gaan, moeten eerst een protocol opstellen en dat ter goedkeuring voorleggen aan de gemeente. Dat hebben ondertussen al zo’n kleine dertig verenigingen gedaan. Het heropstarten verloopt over de gehele breedte in goed overleg en naar tevredenheid van zowel de verenigingen als de gemeente.

Op 21 april 2020 kondigde de rijksoverheid aan dat voor kinderen en jongeren er iets meer ruimte zou komen.  In de gemeente Hulst zijn de eerste clubs/organisatie op 6 mei 2020 weer van start gegaan met sportactiviteiten voor kinderen en jeugd.  Sinds 11 mei 2020 is buiten sporten in groepen voor alle leeftijden weer toegestaan.
Bij het sporten geldt dat vanaf 13 jaar steeds 1,5 meter afstand tot elkaar moet worden gehouden. Daarnaast zijn er geen wedstrijden toegestaan en is ook het gebruik van gezamenlijke kleedkamers of douches niet toegestaan.

Sporten is gezond. Samen zorgen we er voor dat het op een veilige en verantwoorde manier kan plaatsvinden. Samen tegen corona!