Terugblik afscheid wethouders

Op 11 mei 2022 namen we afscheid van de voormalige wethouders Diana van Damme-Fassaert en Adri Totté. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Den Dullaert in Hulst. Burgemeester Jan-Frans Mulder bedankte beide wethouders voor hun langdurige inzet voor de gemeente en gemeenschap van Hulst.

Diana van Damme gaat de geschiedenis in als eerste vrouwelijke wethouder van Hulst. De burgemeester roemde haar om haar optimisme. “Diana gaat altijd uit van wat kan en niet van wat niet kan”, aldus de burgemeester. “Positief ging ze in vele projecten te werk. Denk maar aan het project De Nieuwe Bierkaai en het nieuwe museum. En die positieve insteek lag ook ten grondslag aan de geboorte van de Pagadders. Luid en duidelijk. Zo vervulde Diana veertien jaar lang haar rol als wethouder vervult. Met veel passie. En als ze er was, kon je er niet omheen.”

Adri Totté was als wethouder twaalf jaar lang de financiële man van de gemeente. “Trots mag Adri zeker zijn”, zo zei de burgemeester. “Adri heeft Hulst door zware financiële tijden geloodst. Hij laat de gemeente financieel gezond achter. Daarnaast pakte hij lastige dossiers aan. Den Dullaert was er eentje van. Ook menig gemeenschapscentrum en dorpshuis is in de afgelopen jaren onder de bezielde leiding van Adri opgeknapt. En ook de nieuwe gemeentewerkplaats en brandweerkazerne werden gerealiseerd. Adri is een man die wat voor mensen wil bereiken. Dat zie je ook in hoe zijn vrije tijd invult. Een echte verenigingsman.”