Verduurzamen doen we samen

Woont u in de gemeente Hulst en wilt u advies over het energieneutraal maken van uw woning? Of wilt u meer weten over verduurzamen? Kom dan naar de informatiemarkt op dinsdag 28 november 2023 in Den Dullaert in Hulst. Daar is die dag alles te horen/zien over het verduurzamen van uw woning. U bent van harte welkom van 13.00 uur tot 20.00 uur.

Eigenaren rijksmonumenten
Het onderhouden en verduurzamen van een monumentale woning is meestal ingewikkelder en omvangrijker dan bij een gewone woning. Dit maakt het lastig om zelfstandig de route naar een duurzame monumentenwoning uit te stippelen. Speciaal voor eigenaren van Rijksmonumenten organiseren we op dinsdag 28 november een informatiebijeenkomst. Die is ook in Den Dullaert en begint om 19.00 uur. Tijdens deze avond zijn er sprekers van het Nationaal Restauratiefonds, provincie Zeeland, Monumentenwacht en Monumentencoach. Zij vertellen over de wijze waarop zij u ondersteunen in het verduurzamen van uw monument.
Bent u eigenaar van een Rijksmonument en wilt u aanwezig zijn tijdens deze informatieavond? Meldt u zich dan aan via info@gemeentehulst.nl onder vermelding van ‘bijeenkomst monumenten’.

Reizende expositie monumenten verduurzamen
Van 24 november tot en met donderdag 30 november 2023 is de reizende expositie ‘monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt’ te zien in Den Dullaert. Deze expositie toont wat er mogelijk is bij het verduurzamen van monumentenpanden. Ook geeft deze kansen aan om energie te besparen. De expositie biedt informatie over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 22.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur.