Verkeersveiligheid voorop!

Op 28 september 2023 stond verkeersveiligheid voorop in Den Dullaert in Hulst. Zo’n vierhonderd leerlingen namen daar deel aan het 100% verkeersveilig evenement. Dat waren leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit onze gemeente. Wethouder Gino Depauw beleefde een deel van de dag mee met de leerlingen.

Aan de slag
Het was een echte doe-middag. Zo namen de leerlingen deel aan een verkeersquiz. Ze stonden stil bij de remweg van een auto en ervaarden hoe het is voor blinden/slechtzienden om zich op straat te begeven. Ook keken de leerlingen naar de blinde hoek van onder andere landbouwverkeer. En er was een verkeerslaboratorium. Onder leiding van ‘professors’ kwam heel wat interessante verkeersinformatie naar boven.
Het was een leerrijke middag. Maar vooral ook een leuke middag. De demonstratie van freestyle BMX-er Dez Maarsen was zelfs meer dan leuk!

Jaarlijks evenement
De provincie Zeeland organiseert dit evenement jaarlijks. Het is telkens in een andere gemeente. Dit jaar dus in de gemeente Hulst. Het doel van de dag is om het bewustzijn over verkeersveiligheid bij de leerlingen te vergroten. Daarvoor richt het evenement zich op de twee hoogste groepen van het basisonderwijs. Zij gaan over niet al te lange tijd richting de middelbare school. Dan zijn ze vaker in het verkeer onderweg.