Vestingcross op 30 december

De Vestingcross is dit jaar op zaterdag 30 december 2023. Dat blijkt uit de internationale cyclocross kalender voor de Wereldbeker 2023-2024. Die maakte de Internationale Wielrenunie (UCI) en Flanders Classics vandaag bekend.

Meer dan tevreden
Provincie Zeeland, gemeente Hulst en Stichting Vestingcross zijn meer dan tevreden met deze datum. Zowel gedeputeerde Jo-Annes de Bat als wethouder Jean-Paul Hageman zijn van mening dat 30 december een absolute topdatum voor de cross is.
Ook organisator Kurt Vernimmen is tevreden. Hij licht toe: ‘Zoals iedere crossliefhebber weet, is de week tussen kerst en oud & nieuw de jaarlijkse hoogmis van de cross. We zitten daar met deze zaterdag  precies in. Dat was ook wel erg welkom na de lastige corona–edities van 2021 en 2022. Toen moest het zonder publiek’.
Gedeputeerde de Bat en wethouder Hageman vullen aan: ‘We zien dit als dank voor onze inzet tijdens de lastige coronaperiode. Toen gingen er hier gezamenlijk de schouders onder. Zo konden we – daar waar anderen afhaakten – in die jaren de wedstrijd toch organiseren. Dat was niet gemakkelijk, want er waren geen inkomsten van het publiek. Nu hopen we met deze topdatum op heel veel publiek. En hopelijk alle grote namen aan de start! Dank aan de UCI en Flanders Classics dat zij ons deze datum gunnen!’

Achtste editie
De editie van 30 december is de achtste editie van de Hulster Vestingcross. De eerste editie was in 2017. De cross is voor de vierde keer een wereldbekerwedstrijd. In 2026 is ook het Wereldkampioenschap veldrijden in Hulst. Dat maakte de UCI in september 2021 bekend.

Onbetaalbare promotie
De Vestingcross is jaarlijks live op meerdere zenders op televisie. Dat zorgt voor de gemeente Hulst voor een onbetaalbare promotie. Daarbij kan de cross ook rekenen op veel toeschouwers. Helaas was dat tijdens de vijfde en zesde editie niet mogelijk door de coronamaatregelen. Gelukkig was de vorige editie (27 november 2022) er wel weer eentje met publiek, veel publiek!

Locatie
Het parkoers van de cross ligt op en om de Hulster vestingwerken. Die locatie is uniek. Het zorgt voor prachtige beelden en een sensationeel parkoers.

Lof voor organisatie & vrijwilligers
Vanaf de eerste editie van de Vestingcross in 2017 klonk veel lof. Dat succes werd mogelijk door de unieke locatie, geoliede organisatie en de inzet van vele fantastische vrijwilligers.