Werkzaamheden vernieuwen cameratoezicht Hulst

Het camerasysteem in de Hulster binnenstad gaan we vernieuwen. Dat doen we in de periode van half maart tot half april 2023. Dit zorgt voor enige overlast.

Cameratoezicht verlengd
Sinds 2017 is er cameratoezicht in de binnenstad van Hulst. Dat blijft ook de komende vijf jaar zo. Dat besloot burgemeester Ilona Jense-van Haarst.

Veilig gevoel
Vooral tijdens uitgaansavonden komen de camerabeelden van pas. Het maakt het opsporen van strafbare feiten makkelijker. Daarnaast zorgen de camera’s ook voor een veiliger gevoel op straat. Ze werken 24 uur per dag, zeven dagen per week. Altijd dus. De beelden blijven 14 dagen bewaard.  

Vernieuwen systeem
We gaan het camerasysteem vernieuwen. Dat doen we in de periode van 13 maart tot en met 21 april 2023. Er komen nieuwe camera’s. Deze gaan we aansluiten op het glasvezelnetwerk. Zo komen de beelden sneller en met een betere kwaliteit op het politiebureau terecht.
Het vernieuwen van het systeem kost ruim 100.000 euro. Dat geld stelde de gemeenteraad in oktober 2022 beschikbaar.

Overlast tijdens werken
De werkzaamheden vinden plaats op de Grote Markt en het Cornelis de Vosplein in Hulst. We werken met name in het trottoir. Wel zijn de opritten van het marktplein om beurt een dag afgesloten. Verder is ook de rijbaan aan de noordelijke zijde van het marktplein een dag afgesloten. Dat is op 5 april. Het verkeer leiden we dan via het marktplein om.