bosje achter La Traviata tijdelijk afgesloten

Tussen de Rijksweg en La Traviata is in Sint Jansteen een populierenbos. In dat bos vinden deze week werkzaamheden plaats. Daarom is wandelen er even niet toegestaan.

Wat gaat er gebeuren?
We gaan een deel van de populieren in dit bos kappen. De buitenste twee à drie rijen populieren tegen de rijksweg blijven bijna allemaal staan. Tijdens de werkzaamheden gaan we voorzichtig te werk. Dit om schade aan de andere bomen en planten zoveel mogelijk te voorkomen.

Waarom kappen?
De populieren nemen teveel licht weg voor de ontwikkeling van de overige beplanting. Door de bomen te kappen, krijgt die beplanting meer ruimte en licht. Daarnaast lost de kap van de bomen ook het wortelprobleem in de aangrenzende tuinen op. In de populieren zit op bepaalde momenten in het jaar ook veel spiraalgalluis. Die veroorzaakt een plakkerige stof. Die geeft aanslag op onder andere ramen, auto’s en terrassen. Door de kap voorkomen we deze aanslag.

Planten we ook nieuwe bomen?
Op deze plaats planten we geen nieuwe bomen. We planten in de loop van het jaar op andere plaatsen extra bomen. Dat doen we omdat bomen belangrijk zijn voor een goede leefomgeving.

Wanneer zijn de werken?
We starten de werkzaamheden in de loop van de week van 23 januari. Het werk duurt enkele dagen.