Afval-App

De Zeeuwse Reinigingsdienst heeft een nieuwe afvalapp ontwikkeld. Deze afvalapp helpt de bewoners bij het aanbieden en het scheiden van hun afval. De app is een extra service naast de gedrukte afvalkalender. De app is ontwikkeld samen met de gemeenten Hulst, Sluis, Veere, Noord-Beveland, Kapelle, Reimerswaal en Tholen.

Waar kunt u de app vinden?
De gratis app is beschikbaar in de Playstore (Android) en de App store (IOS). U kunt de app vinden onder de naam ‘ZRD’. Als u de app heeft gedownload, wordt gevraagd om uw postcode en huisnummer. Vervolgens ziet u alle functionaliteiten en is de app klaar voor gebruik.

Gepersonaliseerde afvalkalender en notificaties
Door het invoeren van postcode en huisnummer is het mogelijk om een gepersonaliseerde afvalkalender te raadplegen. Er is steeds digitaal te zien wanneer het restafval, gft-afval, papier en plastic verpakkingsafval met lege drankenkartons mogen worden aangeboden voor inzameling. De afvalapp kan een melding geven, wanneer u het afval kunt aanbieden. Dit is per gebruiker naar eigen voorkeur in te stellen.

Via de app zijn de locatie en de openingstijden van de milieustraat ook te vinden. Er wordt ook aangegeven welke afvalstromen worden geaccepteerd. Naast informatie over hoe het afval kan worden aangeboden is er ook informatie te vinden over wat er met het afval wordt gedaan.


Afvalkalenders