Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Wegafsluitingen

HEIKANT- Julianastraat: onbepaalde tijd
HULST - 's-Gravenhofplein: onbepaalde tijd
HULST - Frans van Waesberghestraat: t/m juli 2019
HULST - Kleine Bagijnestraat e.o.: t/m medio november 2019
KLOOSTERZANDE - Hof te Zandeplein: 29 juni 2019
KLOOSTERZANDE - wielerronde: 8 juli 2019

GEMEENTE HULST - DIVERSE LOCATIES - BinckBank Tour: 11 & 12 augustus 2019

 

HEIKANT-Julianastraat: tot zomer 2020

In Heikant is er sinds een half jaar verkeershinder. Dit wordt veroorzaakt door werkzaamheden aan de kabels en leidingen in de Julianastraat. De kabels en leidingen voor gas, water, elektriciteit, telefonie en datacommunicatie worden door DNWG vernieuwd en omgelegd. Dat is een hele klus. Die gaat nog tot medio september 2019 duren.
Daarna kunnen de rioolwerken en de herinrichtingswerken in de straat van start gaan.  Het streven is om het totale project voor de zomer 2020 af te ronden.

De Julianastraat is momenteel afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte van de straat, gelegen tussen de Oud Ferdinandusdijk en de Driehoefijzerstraat. Het verkeer wordt omgeleid. De afsluiting van de Julianstraat te Heikant geldt nog tot en met vrijdag 19 juli 2019.

 

HULST - Frans van Waesberghestraat: t/m juli 2019

In verband met de bouwwerkzaamheden op de hoek Frans van Waesberghestraat / Overdamstraat wordt de Frans van Waesberghestraat te Hulst tot en met uiterlijk vrijdag 19 juli 2019 afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het betreft het gedeelte van de Frans van Waesberghestraat gelegen tussen de Vestdijkstraat en de Steenstraat.
Dit deel van de straat wordt ingericht als opslagterrein ten behoeve van het bouwproject Residentie Gravenhof.

Het verkeer vanuit de Frans van Waesberghestraat kan via de Vestdijkstraat of de Grote Zwanenstraat de weg vervolgen. Voetgangers kunnen wel gewoon gebruik maken van het trottoir van de Frans van Waesberghestraat. Fietsers moeten omrijden.
Eveneens wordt de Visbrug te Hulst, gelegen tussen de Overdamstraat en ’s-Gravenhofplein, de gehele bouwperiode afgesloten voor voetgangers. Deze afsluiting is nodig om de veiligheid van de voetgangers te garanderen.

 

HULST - 's-Gravenhofplein: onbepaalde tijd

Het ’s-Gravenhofplein te Hulst is voor een groot deel afgesloten voor het verkeer. Er kan slechts nog op een klein deel (links) van het plein worden geparkeerd. Dit heeft te maken met de bouwwerkzaamheden in het plangebied De Nieuwe Bierkaai.

Op de hoek Frans van Waesberghestraat / Vismarkt wordt sinds oktober 2017 gewerkt aan de bouw van Residentie Gravenhof. Een gedeelte van het ’s-Gravenhofplein wordt gebruikt voor opslag van bouwmateriaal voor deze werken. Daarnaast werd in oktober 2018 op een gedeelte van het ’s-Gravenhofplein gestart met de bouw van appartementencomplex De Brouwerij.
De panden van onder andere notaris Stolker en de garages op het ’s-Gravenhofplein blijven steeds bereikbaar.

 

HULST - Kleine Bagijnestraat e.o.: t/m medio november 2019

Eind 2019 wordt gestart met de werkzaamheden in de binnenstad van Hulst. De werkzaamheden vinden plaats in de Lange Nieuwstraat, Houtmarkt, Kleine Bagijnestraat, Schuttershof, Kreupelstraat, Tuinstraat en Bagijnesteeg te Hulst. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de bestaande gemengde riolering door een nieuw gescheiden rioolstelsel en het herinrichten van wegen, trottoirs en pleinen met nieuwe straatbaksteen en natuursteen.

Voorafgaand aan deze werken moeten ter plaatse de nodige leidingen en kabels worden vervangen. MVOI b.v. is namens DNWG inmiddels begonnen aan deze werkzaamheden.

Wegafsluitingen
In verband met de werkzaamheden aan de kabels en leidingen is het onvermijdelijk om straten af te sluiten. Deze werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd.
Fase I:    Tot en met donderdag 18 juli 2019 wordt het Schuttershof te Hulst afgesloten voor doorgaand verkeer. Het is tijdens deze periode dan ook niet mogelijk om de binnenstad van Hulst in te rijden via de Graauwse Poort.
Fase II:    Tot en met dinsdag 16 juli 2019 wordt de Kreupelstraat te Hulst afgesloten voor het verkeer.
Fase III:    Tot en met vrijdag 19 juli 2019 wordt de Tuinstraat te Hulst afgesloten voor het verkeer. Betreft het gedeelte tussen de Asscheboomgaard en Steenpit. Het gedeelte van de Tuinstraat tussen de Kleine Bagijnestraat en Steenpit is tijdelijk tweerichtingsverkeer. De Minnebrugstraat is tijdens de werkzaamheden aan de Tuinstraat bereikbaar.

Na de bouwvakvakantie gaat DNWG verder met de werkzaamheden in de Kleine Bagijnestraat te Hulst. De werkzaamheden in de Kleine Bagijnestraat wordt in twee fasen uitgevoerd.
Fase IV:    Vanaf maandag 12 augustus t/m vrijdag 20 september 2019 wordt het gedeelte van de Kleine Bagijnestraat, gelegen tussen de Tuinstraat en Schuttershof, afgesloten voor het doorgaande verkeer.
Fase V:    Vanaf donderdag 22 augustus 2019 wordt het gedeelte van de Kleine Bagijnestraat, gelegen tussen de Houtmarkt en Tuinstraat, afgesloten voor het doorgaande verkeer. Deze afsluiting geldt t/m woensdag 16 oktober 2019.
Fase VI:    Vanaf maandag 9 september t/m vrijdag 15 november 2019 wordt de Paardenmarkt en Houtmarkt te Hulst afgesloten.

Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

 

KLOOSTERZANDE - Hof te Zandeplein: 29 juni 2019

In verband met 200 jaar bestaan van de brandweer Kloosterzande wordt er op zaterdag 29 juni 2019 een evenement georganiseerd. In verband met dit evenement wordt op zaterdag 29 juni 2019 het Hof te Zandeplein te Kloosterzande afgesloten voor het doorgaande verkeer. De afsluiting geldt vanaf 13.00 uur tot maximaal 21.00 uur. Het verkeer wordt ter plaats omgeleid.

 

KLOOSTERZANDE - Wielerronde: 8 juli 2019

Op maandag 8 juli 2019 is het Wielerronde in Kloosterzande. Dit levert vanaf 18:00 uur tot 22:30 uur verkeershinder op.

De route die de rijders volgen is: Hulsterweg, Cloosterstraat, Europlein, Pastoor Smuldersstraat, Geraniumstraat, Poolsplein, Zoutedijk, Hoek en Bosch en Oudeweg te Kloosterzande.
De straten waar de kermiskoers passeert zijn afgesloten.

Omleiding
Tijdens de wegafsluitingen zijn er omleidingsroutes. Op diverse punten zijn verkeersregelaars actief. Voor de hulpdiensten zijn extra maatregelen getroffen. Zij zijn hiervan op de hoogte.

Parkeerverbod
Er geldt een parkeerverbod in de straten van het parcours op maandag 08 juli 2019 vanaf 17:00 uur tot en met 22:30 uur.

Meer informatie over de kermiskoers vindt u hier

 

GEMEENTE HULST- BinckBank Tour: 11 & 12 augustus 2019

Op maandag 12 augustus 2019 staat de eerste etappe van de BinckBank Tour te gebeuren. Na de start in Beveren – en twee lokale ronden daar – gaat het peloton via Sint-Gillis-Waas en Stekene de grens over. Via de Ellestraat in Heikant rijdt het wielercircus naar verwachting omstreeks 14.00 uur de gemeente Hulst binnen. De renners passeren door een groot gedeelte van de gemeente Hulst. In de Prosperpolder - nabij Nieuw Namen - gaat het peloton weer de grens over. In Kapellebrug rijden ze dan later weer de gemeente Hulst binnen, waarna ze - na nog twee lokale ronden - eindigen in Hulst. De finish ligt op de N290 ter hoogte van Morres Wonen en is voorzien omstreeks 16.20 uur.

Verkeershinder
In Hulst is op 12 augustus 2019 de N290 gelegen tussen de verkeerslichten ter hoogte van Sint Jansteen (De Verrekijker) en de rotonde ter hoogte van Gemeentewerken (Oceanië) afgesloten vanaf 7.00 tot 21.00 uur.  
Daar waar het peloton de wegen in de gemeente Hulst passeert, is het betreffende weggedeelte circa twintig minuten afgesloten voor het verkeer. Verkeersregelaars worden ingezet voor de veiligheid. Verder wordt de wedstrijd begeleid door onder andere politie op motoren.
Omdat de lokale ronde twee keer wordt gereden, is daar sprake van meer hinder. Dit parcours wordt gedurende de gehele tijd dat deze ronde gereden wordt, volledig afgesloten. Dat is maximaal anderhalf uur – vanaf circa 15.00 tot 16.30 uur. Het verkeer mag het parcours dan ook niet kruisen.

Parkeerverbod
Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen parkeerverboden van kracht. Alle verkeersmaatregelen kunt u binnenkort vinden op www.gemeentehulst.nl.
Ook voor het openbaar vervoer heeft de wedstrijd die dag gevolgen. Voor de wijzigingen wordt u verwezen naar de websites van Connexxion en De Lijn.

Ploegenpresentatie op 11 augustus 2019
In verband met de ploegenpresentatie zijn de Grote Markt, het Havenfort, Solmsbolwerk en Oranjebolwerk op 11 augustus 2019 afgesloten. Ook de Gentsestraat wordt omstreeks 13.00 uur afgesloten. Tenslotte is vanaf 16.30 tot circa 19.00 ook geen verkeer mogelijk op de Stationsweg.

Meer informatie over de BinckBank Tour vindt u hier.

 

 

 

Wegafsluiting