Verwijderen grafzerken in Hulst en Graauw

Op twee begraafplaatsen in de gemeente Hulst ruimen we binnenkort grafzerken. Het gaat om graven op de begraafplaatsen aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en de Dorpsstraat in Graauw. We ruimen de graven enkel boven de grond. Het werk voeren we uit in september 2023.

Welke graven?
Het gaat om in totaal 70 graven; 20 in Hulst en 50 in Graauw. De rechten van deze graven zijn verlopen.

Is de familie gecontacteerd?
Voordat we graven weghalen, zoeken we altijd contact met de contactpersonen. Dat doen we ruim op voorhand. Op die manier kunnen mensen de wensen voor een graf bekendmaken. Er zijn ook graven waarvan geen contactpersoon bij ons bekend is. Deze graven stonden op een overzicht aan het begin van de begraafplaats. En bij deze graven is een publicatiebordje geplaatst.

Wat gaat er gebeuren?
De graven waarvan de contactpersoon aangaf deze te willen behouden, blijven liggen. De andere graven ruimen we. Het gaat om een zogenaamde ‘bovengrondse ruiming’. Dat betekent dat we de zerken en gedenktekens bij het graf weghalen. Nabestaanden mogen de gedenktekens houden. Zij krijgen de mogelijkheid om deze op te halen. Ondergronds ruimen we de graven op dit moment niet.

Vragen?
Vragen over het ruimen van de graven? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0114. Vanuit het buitenland telefoonnummer 0031 114 38 90 00.