Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Gemeentearchief

Bent u op zoek naar uw voorouders? Waar ze woonden, wat ze deden? Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van dorp of stad? Naar het leven van mensen van toen? Wilt u de bouwvergunning(en) van uw huis inzien?
U kunt met alle vragen over het verre, nabije en zelfs recente verleden van de gemeente Hulst terecht bij het gemeentearchief van Hulst.

Wat zit er in het archief
In het archief vindt u niet alleen stukken van de (voormalige) plaatselijke overheden, maar ook archieven van kerken, verenigingen, bedrijven en personen. Al deze stukken (ook foto’s, prenten, tekeningen, dia’s, boeken, tijdschriften en kaarten) vertellen de verhalen van een streek.

Wanneer en waar kunt u terecht?
Bezoekers kunnen voor het gemeentearchief terecht in het stadhuis aan de Grote Markt 21 inHulst. Voor een bezoek aan het gemeentearchief dient u zich eerst te melden in de gemeentewinkel.
Helaas is het gemeentearcief in verband met de coronatmaatregelen voorlopig gesloten.
Als het archief weer open is, bent u van harte welkom in onze leeszaal. Hier kunt u originele documenten inzien, maar ook bronnen voor stamboomonderzoek raadplegen. Onze collega's helpen u graag op weg. Er zijn voldoende aansluitpunten voor laptops en er is Wifi beschikbaar.

Digitaal archief
Een digitale ontdekkingsreis is ook mogelijk; kijk daarvoor op www.zeeuwengezocht.nl Daar vindt u alle openbare akten van de burgerlijke stand van heel de gemeente Hulst.
Op www.archieven.nl kunt u bladeren in de reeds in druk verschenen inventarissen. Dat zijn de geordende beschrijvingen van de stukken die zich in de verschillende archieven bevinden. Daar kunt u ook terecht als u meer wilt weten over een stamboom.

Meer doen?
Bent u enthousiast geraakt? Wilt u zelf wat doen? U bent welkom bij onze vrijwilligersgroep. Onze vrijwilligers doen leuk en boeiend werk voor ons. Zo maken zij delen van ons gemeentearchief beter toegankelijk. Vooral mensen die overweg kunnen met een computer, zijn van harte welkom.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht in de gemeentewinkel of kunt u contact opnemen op tel. 14 0114.