Gemeentearchief

Bent u op zoek naar uw voorouders? Waar ze woonden, wat ze deden? Bent u nieuwsgierig naar de geschiedenis van dorp of stad? Naar het leven van mensen van toen? Wilt u de bouwvergunning(en) van uw huis inzien?
U kunt met alle vragen over het verre, nabije en zelfs recente verleden van de gemeente Hulst terecht bij het gemeentearchief van Hulst.

Wat zit er in het archief
In het archief vindt u niet alleen stukken van de (voormalige) plaatselijke overheden, maar ook archieven van kerken, verenigingen, bedrijven en personen. Al deze stukken (ook foto’s, prenten, tekeningen, dia’s, boeken, tijdschriften en kaarten) vertellen de verhalen van een streek.

Wanneer en waar kunt u terecht?
Bezoekers voor het gemeentearchief kunnen terecht in de leeszaal van het archief in het stadhuis. Hier kunt u originele documenten inzien, maar ook bronnen voor stamboomonderzoek raadplegen. Onze collega's helpen u graag op weg. Er zijn voldoende aansluitpunten voor laptops en er is Wifi beschikbaar.

Reserveren
De leesruimte is open op woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. U dient op voorhand te reserveren. Hoe dit gaat leest u hier.

Inventarissen
Welke inventarissen kunt u opvragen? Dat leest u hier.

Huisregels
Wanneer u de leeszaal van het archief bezoekt gelden er een aantal huisregels. Welke dit zijn leest u hier.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht in de gemeentewinkel of kunt u contact opnemen op tel. 14 0114.