Over Hulst

Op de grens van Zeeland en Vlaanderen, omgeven door polders, bossen en water, ligt onze gemoedelijke gemeente. Een landelijk gebied met een rijke historie, maar toch vol sfeer én helemaal van nu.

De Westerschelde scheidt ons van de rest van Nederland en als we ons omdraaien kijken we Vlaanderen recht in het gezicht. Onze gemeente ligt tegen Vlaanderen, maar hoort tegelijk bij Zeeland. En dat is onze kracht! Vanwege de gunstige ligging – zo’n dertig kilometer van Antwerpen – vestigen bedrijven zich graag in Hulst. Dat biedt ook voor de toekomst perspectief.  

Met een oppervlakte van maar liefst 251 km² en ruim 27.500 inwoners biedt de gemeente Hulst voor ieder wat wils. Zo is er in de gezellige binnenstad van Hulst altijd iets te beleven. Meer rust en ruimte kun je vinden in de landelijk gelegen dorpen en polders. De combinatie van de stad, de ruimte, de natuurgebieden zoals het Verdronken Land van Saefthinge en de Vogelkreek bieden mogelijkheden voor jong en oud.

Kortom: wonen, werken of recreëren in de gemeente Hulst is een feest! Simpelweg omdat we in Oost-Zeeuws-Vlaanderen het leven vieren. De Vlaamse inslag is niet alleen merkbaar in de bourgondische wijze van leven, maar ook in onze mentaliteit. Hulstenaren bekijken het leven met een knipoog.