Bij Wies & Co

“Bij Wies & Co” is de eerste verpakkingsvrije winkel met een sociale insteek in de gemeente Hulst. Ze bieden u de kans om dagdagelijks verpakkingsarm(er) te leven. Hierdoor zetten ze een eerste stap naar een wereld met minder plastic.

Ook kunt u bij “Bij Wies & Co” terecht voor een kopje koffie of thee en wat lekkers uit eigen assortiment. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt runnen de winkel. Zij helpen u graag verder in het ontdekken van een duurzame, gezonde en goedkopere levensstijl.

Duurzame en lokale inkoop
“Bij Wies & Co” kijkt bij de inkoop van producten zoveel mogelijk naar producten uit de regio en de rest van Nederland. Producten die niet lokaal of biologisch te verkrijgen zijn, kopen ze zo duurzaam mogelijk in. Zo verschepen ze de koffiebonen met zeilboten naar Nederland. Hiermee proberen ze een kleinere ecologische voetdruk achter te laten.

Zelf meegebracht verpakkingsmateriaal
De producten die de klant koopt, wegen de medewerkers af in de eigen meegebrachte bakjes of glazen potten. Op deze manier voorkomen ze onnodig verpakkingsmateriaal. Bent u uw bakje of pot vergeten? Dan verpakt “Bij Wies & Co” uw producten in “kraftzakken”. Deze zakken zijn gemaakt van “kraftpapier”. Dit is een biologisch afbreekbare en recyclebare papiersoort.