Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Parkeervergunning aanvragen als bewoner of bedrijf

Het centrum van Hulst is aangewezen als een gebied met betaald parkeren.

Bewonersvergunning: Bewoners van de binnenstad van Hulst kunnen een vergunning kopen waarmee ze gedurende een kalenderjaaroveral in de binnenstad onbeperkt kunnen parkeren, uitgezonderd invalideparkeerplaatsen en vergunninghouder plaatsen. Per woonadres kunnen er maximaal 2 parkeervergunningen worden aangeschaft.

Met ingang van 2019 wordt de bewonersvergunning niet langer op papier verstrekt, maar wordt het parkeerrecht geregistreerd bij het Nationaal Parkeer Register (NPR). U hoeft dus niets meer achter uw autoruit te leggen, maar uw parkeerrecht wordt herkend bij het scannen van uw kenteken.

Bedrijvenvergunning: Bedrijven die voor het uitoefenen van hun werkzaamheden moeten parkeren in de Hulster binnenstad, kunnen een bedrijvenparkeervergunning aanschaffen. Ook bedrijven die buiten de gemeente Hulst zijn gevestigd, kunnen deze vergunning kopen. Met deze vergunning kan een kalenderjaar onbeperkt worden geparkeerd in de binnenstad, uitgezonderd invalideparkeerplaatsen en vergunninghouder plaatsen.

Met ingang van 2019 wordt de bedrijvenvergunning niet langer op papier verstrekt, maar wordt het parkeerrecht geregistreerd bij het Nationaal Parkeer Register (NPR). U hoeft dus niets meer achter uw autoruit te leggen, maar uw parkeerrecht wordt herkend bij het scannen van uw kenteken.

Parkeerschijfvergunning: Met de parkeerschijfvergunning kunt u dagelijks maximaal vier uur achtereen parkeren in de binnenstad. Om een parkeerschijfvergunning te kunnen kopen, moet u in de gemeente Hulst staan ingeschreven. Personen die mantelzorger zijn voor iemand in de Hulster binnenstad, kunnen ook een parkeerschijfvergunning aanschaffen.

Medewerkersvergunning: De medewerkersvergunning is een vergunning, die vanaf 1 januari 2017 te koop is. Deze vergunning is bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de binnenstad. Met deze vergunning kan een kalenderjaar lang worden geparkeerd op de bolwerken in de Hulster binnenstad.

Kraskaart: Bezoekt u incidenteel het centrum van Hulst of ontvangt u gasten/klanten? Vraag dan bij de gemeente om een kraskaart. Met een parkeerkraskaart kunt u één dagdeel parkeren op een betaald parkerenplaats.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn afhankelijk van welk product u wenst. Bent u mantelzorger en kunt u dit aantonen, dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeerschijfvergunning.

Kosten

Een bewonersverguning kost € 40,00
Een bedrijvenvergunning vanaf € 120,00
Een parkeerschijfvergunning kost € 40,00
Een medewerkersvergunning kost € 80,00
Een kraskaart kost € 2,50

Aanvraag

Voor het aanvragen van een parkeer(-schijf)vergunning en/of kraskaart, kijkt u naar de digitale aanvraagformulieren vermeld onder "Direct regelen", met en zonder DigiD. U kunt ook een afspraak maken.

Wilt u een kenteken op uw parkeerschijfvergunning wijzigen of bijvoegen, dan kunt u in de gemeentewinkel terecht. Dit kan helaas niet via het digitale aanvraagformulier. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Neem bij het wijzigen of bijvoegen van een kenteken uw huidige parkeerschijfvergunning mee, deze wordt namelijk ingenomen.

Neemt u bij het aanvragen van een parkeer(schijf)vergunning uw kentekenbewijs mee? Dan kunnen we u sneller van dienst zijn.

 Logo DigiD

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Let op

Doe uw aanvraag online. Vanwege het coronavirus willen we het aantal bezoekers bij de gemeente beperken. Lukt online aanvragen niet? Neem contact met ons op. U kunt niet langskomen zonder afspraak.