Parkeervergunning aanvragen als bewoner of bedrijf

Het centrum van Hulst is aangewezen als een gebied met betaald parkeren.

Bewonersvergunning: Bewoners van de binnenstad van Hulst kunnen een vergunning kopen waarmee ze gedurende een kalenderjaar overal in de binnenstad onbeperkt kunnen parkeren, uitgezonderd invalideparkeerplaatsen en vergunninghouder plaatsen. Per woonadres kunnen er maximaal 2 parkeervergunningen worden aangeschaft. De aanvraag kan alleen worden ingediend door de persoon op wiens naam de auto te naam gesteld is, behalve als u in een lease auto rijdt.  Klik hier voor de aanvraag bewonersvergunning . 

De bewonersvergunning wordt niet op papier verstrekt. Het parkeerrecht wordt geregistreerd bij het Nationaal Parkeer Register (NPR). U hoeft dus niets achter uw autoruit te leggen, maar uw parkeerrecht wordt herkend bij het scannen van uw kenteken.

Bedrijvenvergunning: Bedrijven die voor het uitoefenen van hun werkzaamheden moeten parkeren in de Hulster binnenstad, kunnen een bedrijvenparkeervergunning aanschaffen. Ook bedrijven die buiten de gemeente Hulst zijn gevestigd, kunnen deze vergunning kopen. Met deze vergunning kan een kalenderjaar onbeperkt worden geparkeerd in de binnenstad, uitgezonderd invalideparkeerplaatsen en vergunninghouder plaatsen. Klik hier voor de aanvraag bedrijvenvergunning. 

De bedrijvenvergunning wordt niet op papier verstrekt. Het parkeerrecht wordt geregistreerd bij het Nationaal Parkeer Register (NPR). U hoeft dus niets achter uw autoruit te leggen, maar uw parkeerrecht wordt herkend bij het scannen van uw kenteken.

Parkeerschijfvergunning: Met de parkeerschijfvergunning kunt u dagelijks maximaal vier uur achtereen parkeren in de binnenstad. Om een parkeerschijfvergunning te kunnen kopen, moet u in de gemeente Hulst staan ingeschreven. Personen die mantelzorger zijn voor iemand in de Hulster binnenstad, kunnen ook een parkeerschijfvergunning aanschaffen.  Klik hier voor de aanvraag parkeerschijfvergunning. 

Medewerkersvergunning: De medewerkersvergunning is een vergunning, bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de binnenstad. Met deze vergunning kan een kalenderjaar lang worden geparkeerd op de bolwerken in de Hulster binnenstad. De aanvraag kan alleen worden ingediend door de persoon op wiens naam de auto te naam gesteld is, behalve als u in een lease auto rijdt.  Klik hier voor de aanvraag medewerkersvergunning.  

Kraskaart: Bezoekt u incidenteel het centrum van Hulst of ontvangt u gasten/klanten? Vraag dan bij de gemeente om een kraskaart. Met een parkeerkraskaart kunt u één dagdeel parkeren op een betaald parkerenplaats.

Voorwaarden

De voorwaarden zijn afhankelijk van welk product u wenst. Bent u mantelzorger en kunt u dit aantonen, dan kunt u in aanmerking komen voor een parkeerschijfvergunning.

Kosten

Een bewonersverguning kost € 40,00
Een bedrijvenvergunning vanaf € 120,00
Een parkeerschijfvergunning kost € 40,00
Een medewerkersvergunning kost € 80,00
Een kraskaart kost € 2,50

Aanvraag

Voor het aanvragen van een parkeer(-schijf)vergunning en/of kraskaart, kijkt u naar de digitale aanvraagformulieren vermeld onder "Direct regelen", met en zonder DigiD. U kunt ook een afspraak maken. Een parkeervergunning aanvragen met Eidas is helaas momenteel nog niet mogelijk. 

Wilt u een kenteken op uw parkeerschijfvergunning wijzigen of bijvoegen, dan kunt u in de gemeentewinkel terecht. Dit kan helaas niet via het digitale aanvraagformulier. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Neem bij het wijzigen of bijvoegen van een kenteken uw huidige parkeerschijfvergunning mee, deze wordt namelijk ingenomen.

Neemt u bij het aanvragen van een parkeer(schijf)vergunning uw kentekenbewijs mee? Dan kunnen we u sneller van dienst zijn.

 Logo DigiD

Aanpak

Zo vraagt u een parkeervergunning aan:

  • U neemt contact op met de gemeente.
  • U heeft nodig:
    • het geldige kentekenbewijs van uw auto
    • uw geldige identiteitsbewijs

Voor een tijdelijke vergunning geeft u door:

  • Waar u tijdelijk wilt parkeren.
  • Wanneer en hoe laat u daar wilt parkeren.
  • Waarom u daar moet parkeren.

Bezwaar & beroep

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.