Gratis cursus reanimeren

Reanimatie redt levens. Maar niet iedereen weet wat hij of zij moet doen. Bij reanimatie telt elke seconde. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren en de AED kunnen gebruiken. Om de overlevingskans bij hartfalen in de gemeente te vergroten, biedt de gemeente Hulst haar inwoners gratis een basiscursus reanimeren met gebruik van de AED aan.

Hartveilig wonen
Hulst wil een zo “hartveilig” mogelijke gemeente te zijn. Dat betekent dat wordt geprobeerd zoveel mogelijk AED’s aanwezig te hebben. De hoogste prioriteit ligt bij de beschikbaarheid van het aantal AED’s in buitenkasten. Want die zijn steeds voor iedereen beschikbaar. Ook bedrijven kunnen daarin een rol spelen; door hun AED in een buitenkast te hangen.
Naast het beschikbaar hebben van AED’s is het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te hebben die weten hoe een AED werkt en hoe je moet reanimeren. Daarom waren er in het najaar 2015 al gratis cursussen in de gemeente Hulst. Toen namen circa 240 inwoners deel. Nu krijgen inwoners opnieuw de mogelijkheid deel te nemen aan een cursus reanimeren.

Waar en wanneer
De cursus reanimeren vindt dit najaar plaats. Dat gebeurt op acht verschillende plaatsen in de gemeente Hulst, namelijk in: Clinge, Graauw, Hulst, Kloosterzande, Lamswaarde, Nieuw Namen, Sint Jansteen en Vogelwaarde.

De plaatselijke EHBO-vereniging verzorgt de cursus. Deelname is gratis.
Aanmelden voor de cursus kan tot 25 oktober 2021 via mdehaas@hulstvoorelkaar.nl
Vermeld uw naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, e-mailadres en voorkeur voor de kern waar u de cursus wilt volgen.
Nadat de aanmeldtermijn is verstreken, neemt de betreffende EHBO-vereniging zelf contact met u op over de datum, de locatie en de inhoud van de cursus.