Landbouwweg Vogelwaarde

Bewoners van Vogelwaarde ervaren teveel verkeersdrukte op Rapenburg. Daarom leggen we aan de oostzijde van Vogelwaarde een landbouwweg aan. Momenteel werken we aan de aansluiting van de weg ten zuiden van Rapenburg.

Wat gebeurt er op dit moment?
We werken aan de zuidzijde van Rapenburg; ter hoogte van het Koegat. Hier sluiten we de landbouwweg aan op Rapenburg. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting op 26 april 2024 klaar.

Het asfaltering van de landbouwweg zelf is ondertussen klaar. We leggen nu aan de zijden van de weg nog doorgroeistenen aan. Daarna zaaien we de bermen in. Verder brengen we de belijningen aan en plaatsen de verkeersborden.
In de Grafelijkheid legen we op het moment een regenwaterriool aan. Deze werken duren tot woensdag 8 mei 2024.

Is er verkeershinder?
Op dit moment is geen doorgaand verkeer mogelijk op Rapenburg; ook geen (brom)fietsverkeer. Vogelwaarde is niet bereikbaar vanaf de rotonde op de Provinciale weg (N290) en andersom. We leiden het verkeer om via de Schoolstraat en de Bossestraat. Fietsers en bromfietsers – richting Terneuzen – rijden om via de Bossestraat en de Drie Gezustersdijk; en richting Hulst via de Grafelijkheid.
Als alles goed verloopt, is Rapenburg op vrijdag 26 april in de late namiddag open voor het verkeer.
De Grafelijkheid is op dit moment ook afgesloten. Verwachting is dat deze woensdag 8 mei weer open kan voor het verkeer.

Wanneer is de opening?
De officiële opening van de weg is op dinsdag 14 mei.

Altijd als eerste op de hoogte?
Download de Bouwapp en volg het project Landbouwweg Vogelwaarde. Klik op het sterretje. Zo ontvangt u een melding bij nieuwe informatie.

Hoe heet de landbouwweg?
De landbouwweg krijgt de naam Honoré Kerckhaertweg; vernoemd naar de oprichter van de hoefijzerfabriek. Dat besluit nam het gemeentebestuur op 31 januari 2023.

Bent u benieuwd hoe het eruit gaat zien?
Klik hier om een filmpje te bekijken met hoe het eruit komt te zien.

 

logo hulst eu