Mantelzorgers in het zonnetje

Dinsdag 10 november 2020 was de landelijke Dag van de Mantelzorg. De mantelzorgers in de gemeente Hulst werden die dag in het zonnetje gezet. Stichting Hulst voor Elkaar zorgde er - samen met een grote groep vrijwilligers - voor dat de mantelzorgers een presentje kregen. Dat werd hen dit keer – vanwege de coronamaatregelen – per post bezorgd.

De mantelzorgers kregen een keukenschort met opdruk én een leuke kaart. Het bedrukken van de schorten werd verzorgd door cliënten van Tragel – op de locatie Eeckenstein.

In Nederland zijn 750.000 mantelzorgers die meer dan acht uur per week voor iemand zorgen (langer dan drie maanden), vaak gecombineerd met een betaalde baan. Binnen de gemeente Hulst zijn er naar schatting 3.600 mantelzorgers actief. Daarvan zijn er ongeveer 850 bekend bij de gemeente.

Mantelzorgers doen waardevol werk en zijn onbetaalbaar!

Griepprik voor mantelzorgers tot 60 jaar
Als mantelzorger heeft u het druk en heeft u alle energie nodig. Een griepje kunt u dan niet gebruiken. Daarom kunnen mantelzorgers tot 60 jaar, die geen oproep van de huisarts hebben ontvangen, gratis de griepprik nemen. Hoe u dat regelt? Simpel. Door u in te schrijven via www.ggdzeeland.nl/griepprik.
GGD Zeeland maakt binnenkort bekend waar en wanneer de griepprik wordt gegeven. De inschrijftermijn sluit uiterlijk maandag 30 november 2020 en eerder als dat nodig is in verband met beschikbaarheid van de griepprik. Wacht daarom niet te lang!