Zeeuwse bijeenkomst over file op het stroomnet

Te veel mensen in een kamer is heel oncomfortabel. Te veel bedrijven op het elektriciteitsnet, levert hetzelfde probleem op. Op een gegeven moment is het vol. Er past dan niks of niemand meer bij. Onze behoefte aan elektriciteit neemt toe. Er is alleen een grens aan hoeveel elektriciteit het net aankan. Hoe lossen we dat op? Dat vraagstuk staat centraal op woensdag 22 mei 2024. Die ochtend is er een bijeenkomst over de groeiende behoefte aan elektriciteit; de zogenaamde netcongestie.

Samen werken aan een oplossing
De Taskforce Zeeuwse Netoplossingen is er om het groeiende probleem van netcongestie aan te pakken. Samen met ondernemers denkt dit team mee in het vinden en realiseren van slimme oplossingen voor de drukte op het stroomnet. Zij organiseren om die reden een bijeenkomst op 22 mei een bijeenkomst. Daarbij lichten ze verschillende oplossingen/mogelijkheden toe.

Programma
De bijeenkomst bestaat uit vier tot vijf verschillende sessies. Bij elke sessie belicht het team een mogelijkheid toe. Dit doen ze – samen met experts - aan de hand van lopende. Denk daarbij aan opties als het uitwisselen van energie achter de meter. Of aan centrale aansluitingen voor bedrijventerreinen. Ook samen kijken naar waar winst valt te behalen op het gebied van energiebesparing komt aan de orde.

De bijeenkomst vindt plaats in Cine City in Vlissingen. Het begint om 8.30 uur met een ontbijt. Om 9.00 uur gaat het programma van start. De bijeenkomst duurt tot 11.30 uur.

Aanmelden
Interesse om deel te nemen? Meld u dan hier aan.