Hoe ziet de Grote Markt er in de toekomst uit?

We gaan de Grote Markt in Hulst opnieuw inrichten. Dat doen we in 2026. Samen met de markt richten we ook het Cornelis de Vosplein, de Korte Nieuwstraat en een deel van de Lange Nieuwstraat opnieuw in. Hoe moet die nieuwe inrichting er uit komen te zien? Dat is de vraag.

Waar moeten we over nadenken?
De markt is het centrale punt in onze binnenstad. Er vinden veel verschillende activiteiten plaats. Het is dan ook een project waarbij we over veel dingen nadenken. Bijvoorbeeld over:

  • Historische karakter van onze vestingstad
  • Groen in de openbare ruimte
  • Terrassen
  • Verkeer en parkeren
  • Ruimte voor evenementen
  • Klimaatverandering

Denkt u mee?
Het is mogelijk mee te denken over de toekomst van de Grote Markt in Hulst. Dat kan onder andere door het invullen van een vragenlijst op https://doemee.inulst.nl. Dit kan tot en met 30 juni 2024. In die vragenlijst vragen we naar uw mening en ideeën over de inrichting en het gebruik van de markt. Het invullen van de vragenlijst duurt circa 15 minuten.

Vervolgstappen
Alle inbreng verwerken we zoveel als mogelijk in het definitieve plan voor de nieuwe inrichting van de Grote Markt en omgeving.

Vanaf 1 juli 2024 verwerken we de antwoorden op de vragenlijst. Vervolgens gebruiken we de resultaten van de vragenlijst om één of meerdere schetsontwerpen te maken. Deze leggen we vervolgens weer aan u voor. U kunt dan stemmen welk ontwerp uw voorkeur heeft.
Het delen van het definitieve ontwerp staat op de planning voor november 2025.

Wanneer voeren we de werken uit?
De uitvoering van de werkzaamheden staat op de planning voor 2026. We verwachten aardig wat tijd nodig te hebben om samen tot een goed plan te komen. Daarom beginnen we er nu alvast aan.