Niet verwijderen, is nodig voor custom styling

Pelgrimstas

Iemand die zich op een bijzondere en speciale wijze inzet voor de gemeenschap kan jaarlijks opgegeven worden voor de Pelgrimstas.

We leven in een maatschappij waar het geven van complimenten en schouderklopjes niet steeds vanzelfsprekend zijn. Daarom is in 2000 de Pelgrimstas in het leven geroepen. In de Pelgrimstas schuilt een symboliek. Iemand draagt ‘een tas’ vol goede ideeën aan of heeft een tas vol goede daden verricht. De gemeente Hulst stond hierbij centraal en hadden zowel inwoners als bezoekers hier profijt van.

De Pelgrimstas, vormgegeven in brons, wordt alleen aan inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt. Het is ook knipoog naar één van de beroemdste inwoners van Hulst: Reynaert de Vos. Deze vos ging immers op pad met zijn pelgrimstas.

Kent u iemand die zo’n pluim verdient? Stuur dan een brief aan burgemeester J.F. Mulder – Gemeente Hulst, Postbus 49 4560 AA Hulst. Leg in de brief goed uit op hoe deze persoon zich voor onze gemeenschap heeft ingezet. Voor meer informatie kunt u contact opmemen via het digitale contactformulier of tel. 14 0114.

pelgrimstas