Starterslening

U hebt een eerste woning op het oog, maar uw inkomen is te laag voor de hypotheek. Weg droom? Hoeft niet! Om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken, kunt u de Starterslening aanvragen.

Wat is de Starterslening?
Starters op de woningmarkt verdienen een steuntje in de rug. Daarom helpt de gemeente Hulst starters een huis te financieren met de Starterslening. Het is een extra lening bovenop je hypotheek. U sluit de lening af bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dit is een onafhankelijke stichting die geen winst maakt, maar wel het financieren van uw eerste koophuis mogelijk wilt maken. Met de Starterslening kunt u op een verantwoorde manier tóch uw droomhuis kopen. U sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat geeft extra zekerheid.

De eerste 3 jaar geen maandlasten
U koopt nu uw woning. De eerste 3 jaar betaalt de gemeente de rente. U mag altijd extra aflossen. Daar rekenen we geen kosten voor. Maar het blijft een lening, waarvoor u na 3 jaar wel rente en aflossing betaalt. Tenminste, als uw inkomen dat toelaat.

Voorwaarden
Starters komen in gemeente Hulst in aanmerking voor een Starterslening. Daar zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden. U vraagt de Starterslening aan als:

  • U voor het eerst een huis koopt;
  • de hypotheek en de Starterslening voldoen aan de voorwaarden van de NHG;
  • de rentevaste periode van uw eerste hypotheek minimaal 10 jaar is.


Dit zijn de voorwaarden voor de Starterslening die in heel Nederland gelden. Daarnaast hanteren we in Hulst nog enkele aanvullende voorwaarden.

  • De maximale hoogte van de Starterslening in gemeente Hulst is maximaal 30.000 euro
  • De maximale koopsom voor een woning is 304.500 euro
  • De Starterslening kun je voor zowel bestaande bouw als nieuwsbouw aanvragen
  • De minimum leeftijd op het moment van aanvragen is 18 jaar.
  • De maximum leeftijd op het moment van aanvragen is 40 jaar.


Aanvragen of beeïndigen starterslening
Wilt u een starterslening aanvragen of beeïndigen? Dan kan via deze link.

Op de website van SVn vindt u uitgebreide informatie en voorwaarden van de Starterslening en de specifieke voorwaarden voor de Starterslening in. Klik hier voor de website van SVn


Vragen?
Heeft u vragen over de specifieke voorwaarden van de verordening? Of wilt u weten of er nog budget beschikbaar is voor deze lening? Neem dan contact op met de heer Stefan Vonderhorst via telefoonnummer 14 0114 of mail naar info@gemeentehulst.nl t.a.v. de heer Stefan Vonderhorst.

Het college van burgemeester en wethouders neemt binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag, dan wel na het compleet worden daarvan, een beslissing.

 

Klik hier voor de link naar de officiele publicatie